četrtek, 2. avgust 2012

Ribji narastek in adijo

Včeraj sem se le spravila narediti kosilo, čeprav se mi, po pravici povedano, ni ravno dalo. Zopet sem imela malo težave s krompirjem, ampak smo na koncu s skupnimi močmi le poštimali in pojedli kosilo.
Ribji narastek ali ribja pogača - kakor vam je ljubše - ni nič zakompliciranega. 
Potrebujete (za 3 osebe):
3 ribje fileje (som, oslič, po izbiri skratka)
6 manjših krompirjev
3 paprike (lahko različnih barv)
eno čebulo
sol
bel poper
sladko rdečo papriko v prahu
kislo smetano (en lonček)
2 jajca

Takole gre zadeva:
Ribe in papriko narežete na koščke. Čebulo sesekljate. Vse skupaj premešate in začinite s soljo, poprom in papriko v prahu. Krompir operete, olupite in narežete na tanke rezine. V ognjevaren pekač izmenično zlagate plast ribje mešanice in krompirja. Zaključite s plastjo krompirja. Na koncu zmešajte jajca s smetano in prelijte po krompirju. Pecite v pečici ogreti na 180°C 40 minut.

!NASVET! 
Krompir je precej delikatna zadeva, zato se lahko hitro kaj zalomi. Priporočam vam, da ga prej malo pokuhate, saj se tako izognete težavam kot je naprimer ta, da je krompir še surov po 40. minutah peke.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Danes se končno odpravljam lovit sončke žarke za malo dalj časa. Potrudila se bom kaj javiti. Jedla vem, da bom dobro, družbo bom imela odlično, o lokaciji pa sploh ne bom izgubljala besed. Če ne prej, se slišimo čez en teden.

Ni komentarjev:

Objavite komentar