torek, 21. avgust 2012

Polenta, puran in domač paradižnik

Zadnje čase sem nekam lena kar se tiče kuhanja. Ko se enkrat udobno nadomestim na balkon ali teraso, me je skoraj nemogoče kamorkoli premakniti, še posebej v zadnjih dneh, ko je reees vroče. Pa vseeno se včasih potrudim in spečem kakšen štrudelj (o njem bom še govorila) ali skuham kakšno kosilo.
Nazadnje sem pripravila polento in puranje meso v omaki iz domačih paradižnikov. Z domačo baziliko seveda. Mmmm, za prste polizat in še bolj simpl kot pasulj za nardit :)
Za 3 osebe potrebujete:
3 zrezke iz puranjih prsi
eno čajno skodelico pasiranih paradižnikov, po možnosti domačih
čajno skodelico polente
baziliko (domača je najboljša!)
malo origana
sol

Meso narežete na koščke in ga natrete s soljo in začimbami po okusu. Popečete ga na ponvi in ko dobi lepo barvo dodate pasirane paradižnike ter pol skodelice vode. Pustite, da se malo kuha. Medtem zavrete 3 skodelice vode, jo solite in zakuhate polento. Na toplem jo pustite, dokler ne "popije" vse vode. Poskusite in  se prepričate, da je dovolj kuhana.
Mesu v omaki dodate še baziliko in origano ter poskusite. Če se vam zdi dovolj kuhano, odstavite.
Za vse skupaj na potrebujete nič več kot 20 minut. Hitro, preprosto, okusno! Dober tek :)






2 komentarja: