sreda, 26. september 2012

Na hitro: Vanilijev puding s hruškami


S tem "receptom" me je seznanila moja sestrica. Za pripravo in serviranje sem porabila 10 minut, seveda lahko vse skupaj traja dlje, glede na to ali boste zadevo pojedli še toplo ali ohlajeno. Skratka, od trenutka, ko sem odprla mleko pa do trenutka, ko sem puding nalila v skodelice, je minilo natanko 10 minut.
Zadeva je sila preprosta. Vse kar potrebujete je vanilijev puding iz vrečke in eno veliko hruško. Iz ene vrečke in ene hruške sem jaz dobila tri porcije.
Torej, storiti morate sledeče:
Puding skuhate po navodilih iz vrečke. Če na hitro povzamem to izgleda nekako takole: prašek stresete v posodico, v posodo za kuhanje nalijete pol litra mleka. Prašku dodate 4 žlice sladkorja, zmešate, dodate 6 žlic mleka (tega iz posode), preostalega postavite na štedilnik in ga kuhate do vretja. Prašek, sladkor in mleko zmešate v gladko maso in jo, ko mleko zavre, prilijete le temu. Mešate dokler se ne začne gostiti in odstavite.
No, medtem ko se mleko greje, olupite in narežete hruško na koščke, ki jih položite v skodelice/posodice in čez njih prelijete puding. Pojeste lahko toplo ali hladno, kakor želite.



Simpl ko pasul! Prijetno sladkanje :)

3 komentarji: