nedelja, 23. september 2012

Klasika: Jabolčni zavitek


Ali po domače, štrudl. Nekaj kar je ob nedeljah vedno pekla babi, nekaj kar se mi je zmeraj zdelo blazno imenitno (in seveda tudi dobro) in težko za nardit. Pa ni. 
Ugotovila sem, da je super priročno imeti v zmrzovalniku kakšen paket tistega pečjakovega testa, ki je že pripravljeno za uporabo in če si v nedeljo zvečer zaželite dobre "sladice", jo imate lahko precej hitro na mizi. Najdlje traja peka, priprava pa je zelo hitra. Vse kar morate narediti je, da pripravite testo, ga premažete s stopljenim maslom, naribate jabolka (o količinah ne bi, ker tukaj vse delam po občutku), posujete s cimetom in sladkorjem, postavite v pečico, ki jo ogrejete na 200°C in pečete 30-35min.
Mene je mami pravkar klicala po telefonu iz dnevne sobe, da sta z očijem pojedla že 8 kosov, pa sem ga spekla pred 15imi minutami. Upam, da ostane kakšen kos še meni za zajtrk ;)




Ni komentarjev:

Objavite komentar