-eno konzervo fižola
-eno konzervo koruze
-eno rdečo papriko
-polovico čebule
-enim paketom puranjih prsi
-polovico velike steklene posodice paradižnikove omake
-nacho sirom
-sirom v kosu
-poprom
-čilijem v prahu
-soljo
-papriko v prahu
-česnom v prahu
-rukolo
-špinačnimi in paradižnikovimi tortiljami iz Lidla ;)
Pri pripravi ne morete skoraj nič "zaribati", predlagam pa vam, da si najprej narežete čebulo, papriko in meso, šele nato pa se lotite priprave na štedilniku. Meso pred pečenjem natrite z soljo, poprom, čilijem, česnom in papriko.
Na olivnem olju popražite čebulo in dodajte meso. Ko je pečeno, dodajte papriko ter zalijte z malo vode, da se zadeva počasi duši. Po petih minutah stresite zraven še koruzo in fižol ter po potrebi še začinite. Kuhajte dokler se paprika ne zmehča, nato pa dodajte paradižnikovo omako in premešajte.
Tortilje pogrejte na ponvi za palačinke, na njih naložite nadev čez polovico tortilje, posujte s sirom narezanim na kocke, dodajte rukolo in tortiljo prepognite. Po vrhu namažite nacho sir in jih pogrejte v mikrovalovni pečici, da se sir raztopi (seveda jih lahko gratinirate tudi v navadni pečici, ampak jaz mikrovalovko uporabljam, da je vse skupaj hitreje).
Postrezite toplo, po želji dodajte še nacho ali naribanega sira.
Pa dober tek ;)
nom nommmmmm...
OdgovoriIzbriši