V vsaki stvari s katero se ukvarjam, pa naj bo to šport, glasba ali kuhanje, imam vzornika. Ker se s kuhanjem ne ukvarjam dolgo, še ne poznam veliko kuharjev, ki bi bili dobri ali slavni v svetovnem merilu. Dva, ki jih najbolje poznam, sta Jamie Oliver in Ramsay. Slednji se mi zdi zaenkrat še prevelik zalogaj. Nekako sem si bližje z Jamiem, saj so recepti v njegovih kuharskih knjigah sila preprosti, vendar lahko kljub temu pripravim dobre, posebne, zahtevne jedi. Njegov cilj je, da bi mi, navadni smrtniki, če lahko tako rečem, lahko pripravljali zanimive obroke, ampak zaradi tega ni zakompliciral receptov in postopkov ali uporabljal sestavine za katere nisem še nikoli slišala.
Trenutno imam doma 3 njegove knjige, ki so polne receptov za vsako priložnost in pred kratkim sem mamici in meni pripravili okusno kosilo po enem izmed receptov. V dobrih dvajsetih minutah je bilo na mizi. Dišeče, okusno in preprosto.
Za 4-6 oseb boste potrebovali:
2 stroka česna
4 vejice svežega timijana ali dve jedilni žlici tistega iz vrečke
Drobtine - stresite jih po okusu, ne bodite skopi (pripravite jih lahko tudi sami iz starega kruha, potrebovali boste približno 4 rezine)
sol
400g testenin (sicer pa sami veste, koliko jih pojeste vi ali skupina za katero kuhate)
2 ali 3 velike konzerve tune
1 limona
Testenine pripravimo tako:
Olupimo in narežemo česen. Če imamo svež timijan, ga osmukamo.
V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in vanjo stresemo testenine, ki jih kuhamo po navodilih. Ko so napol kuhane, na ognju segrejemo ponev. V ponev nalijemo 2 žlici olja iz ribje pločevinke in ko je olje segreto primešamo drobtine. Dodamo še česen, timijan in tuno ter pražimo dokler drobtine niso zlato rjave. Vmes premešamo.
Testenine odcedimo in jih stresemo v ponev. Če se nam zdi presuho, zalijemo z malo vode, ki je ostala od odcejevanja. Na vse skupaj stisnemo sok pol limone in poskusimo. Po želji lahko dodamo še sok druge polovice.
Vse skupaj postrežemo na krožnikih ali ponev postavimo na mizo, da si postreže vsak sam.
Pa dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar