četrtek, 19. julij 2012

Sendvički

Sonce spet pripeka z vso močjo in tale vročina me je kar rahlo zbila. Počutim se precej utrujeno in zato mislim, da bom današnje popoldne izkoristila za poležavanje na balkonu z novim romanom, da bom imela zvečer energijo za igranje odbojke. Sicer sem mislila peči limonino pito, a se bojim, da bom to pustila za jutri. Ali pa mogoče ne. Bom še videla.
Čeprav sendviči niso neka umetnost in ni potrebe, da si profesionalni kuhar, da ti jih rata naredit, jih rada delam. Ravno zaradi njihove preprostosti. A tudi na videz najbolj preproste sendviče se da popestriti s kakšno omakico, namazom ali začimbami, da so vsakič malo drugačni.
Nazadnje sem pripravljala sendvič za očija. Na kruh sem namazala zeliščno maslo, dodala malo paradižnikove omake z baziliko (ki je sicer bolj namenjena testeninam ipd.), čez pa mortadelo in sir. Ker nisem imela pri roki toasterja, sem sendvič za 20 sekund postavila v mikrovalovko, da se je sirček malo raztopil ter okrasila s svežo baziliko in tako nekomu s čisto malo pozornostjo polepšala večer. :)



2 komentarja:

  1. Probaj jih še malo popestriti s paradižnikom, tuno, mogoče bučkami al pa rakci, pa rekla si da boš jagode v toastu probala :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Bom, bom. Sam oči noče zelenjave :)
    Čakam, da ti poveš, če je dobro ;)

    OdgovoriIzbriši