Takole je. Včeraj je bil sicer vroč dan, a me to ni zmotilo, da se ne bi lotila enih piškotkov. Recept sem videla na tem blazno simpatičnem blogu in zanimivi so se mi zdeli že zato, ker so s sivko. Pripravila sem si sestavine in (skoraj) en, dva, tri, že se je po hiši razlegel vonj po limoni in sivki. Piškotki so odlično uspeli, okus je svež, nič presladki in prav pašejo k toplim poletnim večerom.
Potrebovali boste:
350g moke (vzemite pol pirine in pol navadne)
150g sladkorja v prahu
pol žličke pecilnega praška
1 rumenjak
lupinico dveh limon (jaz sem se naveličala strganja lupinice, tako da je bila pri meni bolj ena)
180g masla
žlica limoninega soka
2-3 žličke sivke
Naredimo jih tako:
V posodi najprej zmešamo moko, pecilni prašek, limonino lupinico in cvetove sivke. Nato dodamo maslo, limonin sok, rumenjak in vse skupaj zgnetemo. Jaz sem to naredila kar z rokami. Najprej se bo morda zdelo, da je testo presuho, ampak se čez nekaj minut lepo prime.Najlažje bo, če testo potem oblikujete v nekakšno "klobaso" in jo zavijete v prozorno folijo za živila. Testo postavite v hladilnik za kakšno uro.
Ko ga vzamete iz hladilnika, narežite približno 5-10mm debele kolobarje in jih položite na pekač (priporočam uporabo peki papirja). Posujte jih z malo sivke in jih pecite 15 minut na 175°C.
Pustite jih 10 minut, da se ohladijo in uživajte v nežnem okusu sivkinih piškotkov! :)
Super. Me veseli, da so ti/vam bili všeč :).
OdgovoriIzbriši