Hvala ti Jamie, brez tebe ne bi zmogla.Včerajšnje kosilo je bilo torej spet bolj testeninsko. A kaj hočem, ko pa sem dva dni nazaj iz knjižnice privlekla novo kuharsko knjigo in sicer o Jamieju v Italiji. Torej se je skoraj spodobilo, da najprej pripravim testenine in ni mi žal. Bile so odlične. Sama sicer nisem navdušena nad rakci, ampak rukola je vsemu skupaj dodala nek poseben okus, rahlo grenak, rahlo pekoč, oboje ravno prav. Odlično!
Če ste lačni in vam pašejo testenine, boste potrebovali (za 4 osebe naj bi to bilo):
500g testenin
sol in črn poper
oljčno olje
2 stroka česna- olupljena in drobno sesekljana
400g olupljenih surovih rakcev
1 kozarček belega vina
paradižnikovo mezgo + jaz sem uporabila še omako paradižnik-bazilika od ete naturete
2 pesti grobo narezane rukole
sok 1/2 limone
Takole naredite:
Testenine skuhajte v slanem kropu po navodilih. V veliki ponvi segrejte olje in popražite česen. Ko začne rumeneti, dodajte rakce in jih minuto ali dve pražite. Prilijte belo vino in paradižnikovo mezgo/omako ter pokuhavajte nekaj minut. Testenine precedite in jih zmešajte z omako. Dodajte limonin sok in rukolo. Dosolite in popoprajte ter postrezite.
Jutri grem na morje. Tako, za en dan, kot en izlet. Zato me ne bo in objave tudi ne. Bom pa danes pekla nekaj slanega za po poti. Kaj bo to, boste najbrž videli v nedeljo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar